Informatie

Over Marion

Ik ben Marion, 50 jaar en moeder van 3 kids. Opgeleid tot orthopedagoog, kunstzinnig counselor en tekentherapeut.

Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig. Naar de wereld, het leven, mijn medemens. Die nieuwsgierigheid is altijd een grote drijfveer geweest om me te verdiepen in mezelf en anderen. In eerste plaats door mijn studies, van kinderpsychologie tot pedagogiek, van kunstzinnige counseling tot tekentherapie en yogadocent. Maar ook mandala’s, chakra’s, symboliek en antroposofie zijn grote bronnen van inspiratie.

Op het gebied van werk ben ik altijd in beweging gebleven. Begonnen in de jeugdhulpverlening, eerst als gezinsvoogd, daarna als gezinshulpverlener en later werd ik behandelcoördinator bij een instelling voor jeugdzorg. In die laatste functie had ik nog maar minimaal contact met mijn cliënten en verloor ik alle plezier in mijn werk. Ik twijfelde steeds meer of we wel écht aan het helpen waren binnen de reguliere jeugdzorg. Of waren we meer bezig met de bureaucratie van regelgeving, geld en wachtlijstproblematiek?

In die periode volgde ik ook een opleiding Kunstzinnige Counseling en leerde daar weer te werken vanuit verbinding met mijzelf en mijn waarden in plaats van me te conformeren aan de regels van het systeem. Dus werd het al snel onhoudbaar voor me om in de reguliere jeugdzorg te blijven werken en heb ik mijn baan opgezegd en ben een eigen praktijk gestart. In 2018 ben ik gestart met een opleiding tot tekentherapeut, die ik in 2022 heb afgerond. 

Mijn Maanatelier bestaat ondertussen al 13 jaar en ik geniet elke dag van mijn werk, dat zo goed past bij wie ik ben en wat ik wil bijdragen aan de wereld. Ik begeleid kleine en grote mensen bij het oplossen van hun hulpvraag en gebruik daarbij creativiteit, beeldende kunstzinnigheid en lichaamsbewustzijn als middel. 

 

Ik help mensen (weer) te voelen aan wie zij zijn en wat ze nodig hebben om zich krachtig te voelen en ontspannen te leven. Van daaruit kunnen ze weer zelfstandig verder. 

Ik leid daarnaast met heel erg veel plezier geïnteresseerden op tot creatief coach en heb zo de prachtige kans om mijn visie op helpen door te geven. Mijn wens voor de toekomst is dat er ook binnen de reguliere (jeugd-)zorg ruimte komt om te gaan helpen vanuit liefde, verbinding, ontspanning en creativiteit.

 

Over het Maanatelier

Sinds januari 2022 doe ik mijn werk vanuit mijn atelier aan huis in het mooie Friese dorp Easterein. Je kunt hier een korte virtuele tour bekijken van mijn hele fijne werkplek!

Op deze fantastische plek heb ik niet alleen de atelierruimte om in te werken, maar heb ik ook een hele fijne woonkamer met keukentje ingericht en een slaapzolder voor 5 personen. Ik heb totaal niet de ambitie om een B&B te runnen, maar wilde wel heel graag de mogelijkheid tot overnachten kunnen aanbieden aan mijn cursisten en cliënten die regelmatig van ver komen. Dus nu kun je logeren bij de juf! 

Na de zomerweek ontving ik een recensie die zo mooi vertelt over de plek, dat ik die graag deel samen met nog wat foto’s. Zo krijg je alvast een goed idee.

“Over het verblijf: Easterein is een afgelegen dorp in het diepe Friesland, een soort bedevaartsoord, compleet weg van de drukte en je dagelijks leven. Het is een rustig en pittoresk dorp. Met prachtige vergezichten om te reflecteren en te mijmeren. Naast het Maanatelier staat een kerk waar een kunstenaar met zijn partner in woont. Hij houd er van om de piano of het orgel te bespelen wat deze plek nog sprookjesachtiger maakt. De tuin rondom het Maanatelier is prachtig, je voelt de liefde en aandacht die er ingestoken is, dat zet zich voort binnen. Alles is met aandacht samengesteld, vormgegeven en gebouwd. Het atelier is een heerlijke plek met prachtig licht en vol met fantastische materialen die uitdagen om gebruikt te worden. De woonkamer met keuken naast het atelier voelt zo warm en huiselijk dat je meteen je eigen gang gaat en je thuis voelt. De slaapzolder is prachtig vormgegeven en super goed over nagedacht. Een heerlijke plek om te slapen. Naast dat je je vrij voelt om in de pauzes je eigen weg te zoeken voel je je in de watten gelegd door al het lekkers en de fijne spullen zoals slofjes en schapenvachtjes. Zo zo heerlijk! Ik vind het fijn dat ik het gevoel heb in iemands huis te zijn uitgenodigd, dat maakt het warm en persoonlijk, zonder dat ik het gevoel heb mij te moeten aanpassen. Ik voelde mij geheel vrij.”

 

Vragen? Stel ze hier

  Het Maanatelier
  Wynserdyk 39
  8734 GE Easterein

  06-43043187
  marion@hetmaanatelier.nl
  KvK: 32165939
  BTW: NL002173532B81

  VERHUISBERICHT

  Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

  Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
  Wynserdyk 37
  8734 GE Easterein

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief