Maandelijkse Mandala Online

De basis van een mandala is een cirkel. Wie een cirkel vult met kleuren, vormen en lijnen, of je dat nou vrij en intuïtief doet of juist geometrisch en uitgemeten, vult en voedt zichzelf. Wanneer je een mandala tekent ontstaat in de cirkel een binnenwereld, jouw binnenwereld. Met een duidelijk middelpunt, jij. Niet voor niets gebruikte  Carl Jung de magische mandala graag als werkvorm tijdens zijn therapieën.

Van 2015 tot en met 2018 verzorgde ik een jaartraject van 12 maandelijkse bijeenkomsten in het atelier, waarin we iedere maand een nieuwe thema onderzochten met de mandala als werkvorm.  Deze thema’s zijn gebaseerd op de 12 fases van bewustzijnsontwikkeling  zoals Jung deze ooit beschreef. Twaalf fases die het leven vanaf de geboorte tot aan het sterven beschrijven en dus prachtige thema’s opleveren om mee aan de slag te gaan.

Voor iedere fase met zijn bijbehorende thema’s heb ik door de jaren heen meerdere mandala-opdrachten uitgedacht, uitgewerkt en uitgevoerd, samen met groepjes vrouwen. Deze thema’s en opdrachten vormen nu de basis voor een online jaarprogramma, waar je nu aan kunt deelnemen! 

Gedurende een jaar ontvang je maandelijks een online les met vijf creatieve opdrachten. Je leert werken met verschillende materialen en technieken en de werkvorm is steeds de mandala.

De 12 maandelijkse lessen vormen samen een cyclus, meebewegend met de seizoenen. Iedere maand nemen we een fase uit die cyclus onder de loep en leer je de thema’s van de fase kennen en integreren in jouw dagelijkse leven en je persoonlijke ontwikkelingsproces. Denk maar aan hoe je emotioneel en mentaal door de seizoenen heen beweegt: de winter een heel andere energie dan de zomer! Deze processen in jezelf ga je verdiepen, onderzoeken en (waar nodig) transformeren zodat je steeds optimaal meebeweegt met de fases.

En terwijl je dit verdiepende persoonlijke proces doorloopt, leer je alles over het tekenen en schilderen van mandala’s, over symboliek, kleuren, yin en yang. Een heel rijk en inspirerend jaarprogramma met veel beeldmateriaal en achtergrondinformatie.

 

Je kunt op ieder moment van het jaar starten, een cyclus heeft immers geen vast begin- of eindpunt. Je stroomt altijd in bij de lessen van dat moment en vanaf dan begint jouw jaarcyclus. 

Deelname kost €25 per maand. Je betaalt bij inschrijving je eerste maand en voor de overige 11 maanden geef je een machtiging af. Na het eerste jaar, houd je onbeperkt toegang tot alle lessen, inclusief de eventuele updates.

Voor wie geen €25 kan missen, heb ik misschien een oplossing. Ik wil namelijk voor iedere 10 betalende cursisten een gratis deelname weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur me dan een mail met jouw motivatie? 

Let op! Deze knop kun je alleen gebruiken om je in te schrijven. Na inschrijving ontvang je een mail met een link die toegang geeft naar jouw persoonlijke lesomgeving. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • 12 fases van persoonlijke ontwikkeling: van Ego naar Zelf.
 • 12 levensfases: van geboorte tot sterven.
 • 12 maanden van het jaar, door de seizoenen heen.
 • Mandala’s, mandala’s, mandala’s.
 • De schijngestalten van de maan en haar invloed op ons.
 • Verschillende eenvoudige dichtvormen.
 • Symboliek van spiralen en labyrinten.
 • Je innerlijk kind en de goede moeder in jou.
 • De kleurencirkel en de basis van kleurenleer.
 • De 5 elementen en hun symboliek.
 • De 5 platonische lichamen en heilige geometrie.

Hier ga je mee werken:

 • Passer, liniaal en gradenboog
 • Tekenpotlood en tekenpen
 • Kleurpotloden 
 • Waskrijt, pastelkrijt, houtskool
 • Waterverf, plakkaatverf, acrylverf, ecoline
 • Collage
 • Klei
 • Natuurlijke materialen
 • Gedichtjes
 • Zelfreflectie
 • Affirmaties
 • De yin en yang in jezelf

Kortom, heel veel inspiratie en creativiteit, plezier en diepgang voor jou in dit online programma. Iedere maand een les met 5 creatieve opdrachten, en achtergrond informatie in tekst en beeld. Wie wil, kan er een hele maand mee zoet zijn. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om alleen de opdracht die jou het meeste aanspreekt, te maken. Jij bepaalt!

Het grote voordeel van online is dat je op je eigen tempo, vanuit je eigen huis, aan de slag kunt gaan. Super handig in deze tijd, waar maatregelen onze bewegingsvrijheid soms behoorlijk beperken. Gelukkig laat onze creativiteit zich niet beperken en is onze geest vrij om te gaan waar ze wil. Ik hoop jouw creatieve geest snel te ontmoeten! 

De kosten zijn dus €25 per maand, waarvan je de eerste maand direct bij inschrijving betaalt en de overige 11 maanden worden automatisch afgeschreven rond de eerste week van de maand. Je verbindt je dus voor een heel jaar, zodat je de hele cyclus van 12 fasen doorloopt.

Let op! Deze knop kun je alleen gebruiken om je in te schrijven. Na inschrijving ontvang je een mail met een link die toegang geeft naar jouw persoonlijke lesomgeving

Bekijk hieronder het werk en feedback van deelneemsters aan de Maandelijkse Mandala Online: 

“Ik wil je even laten weten dat ik zelden zo een leerrijke training heb gevolgd. Ik leer zoveel bij en zoveel inzichten. Het is psychologisch, filosofisch, freedom, creatief alsook luchtig en dankbaar. Dank je hiervoor.”

 

Januari, Fase 1: Eenheid

“WOW wat onwijs uitgebreid! Super tof! Zoveel informatie! Zoveel opdrachten! Zoveel meer waard dan 25 euro per maand!”

Februari, Fase 2: Ontwaken

“Ik vind de cursus heerlijk om te volgen, fijn dat je in dezelfde omgeving je mandala’s in kunt sturen en jij altijd feedback geeft.”

Maart, Fase 3: Bewegen

“Ik geniet zo van de maandelijkse mandala. Heel blij dat ik mezelf dit gegund heb en nog steeds gun!”

April, Fase 4: Verbinden

“Het klopt ook helemaal voor mij dat dit nu digitaal is met jou. Dat ik het zelf kan en ook wil maar met liefdevolle aanwijzingen/ richtingen/ ideeën/ suggesties van jou. Zo fijn!”

Mei, Fase 5: Zelfstandigheid

“Dank voor al het mooie werk wat je deelt en wat heerlijk een plek te hebben waar je op je eigen tijd naar toe kunt en dat kunt doen wat voor jou goed voelt voor dat moment. Ik vind het een groot cadeau.”

Juni, Fase 6: Individualiteit

“Je kunt met recht trots zijn op dit project. Zeker in deze tijd met COVID.  Het geeft ook een stukje verbinding. Iets waar ik zelf behoefte aan heb en belangrijk vind. Dus het valt mooi samen zo. Niets is zomaar.”

Juli, Fase 7: Bewustzijn

“Soms stuur ik dingen die ik gemaakt heb door, soms niet maar ik doe alles in een boekje dat ik speciaal heb voor deze training. Zo blij met deze spirituele en kleurrijke ingeving van je.”

Augustus, Fase 8:Manifesteren

“Ik vind het super om te doen. De opdrachten geven me inspiratie laten me even bewust stilstaan bij mezelf.”

September, Fase 9: Oogsten

“Het ziet er professioneel uit en toch heel eigen. Dat vind ik zo fijn! Ik heb echt het idee dat ik les krijg van JOU.”

Oktober, Fase 10: Loslaten

“De lesomgeving is duidelijk, overzichtelijk en speels tegelijk. De opdrachten wisselen mooi af tussen ‘yin en yang’. Dat is ook fijn. De uitleg met foto’s en filmpjes is duidelijk en fijn. Oh en ik HOU van je filmpje waarin je uitleg geeft over de fase. Zo mooi! “

November, Fase 11: Oplossen

“Mooi wat er elke keer weer boven komt. Het werken vanuit mijn gevoel gaat steeds makkelijker. Het mezelf bekritiseren wordt ook zachter zeg maar. Dank je wel.”

December, Fase 12: Centreren

Het Maanatelier
Wynserdyk 39
8734 GE Easterein

06-43043187
marion@hetmaanatelier.nl
KvK: 32165939
BTW: NL002173532B81

VERHUISBERICHT

Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
Wynserdyk 37
8734 GE Easterein

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief