De 13 chakra’s, een creatieve reis

Het thema van de atelierlessen in 2018 waren de 13 chakra’s. Ik was redelijk goed bekend met de 7 chakra’s, zoals die bijvoorbeeld bekend zijn binnen de yoga. Maar ik las steeds vaker over de 13 chakra’s: een nieuwe kijk op energie en een nieuw bewustzijn maken dat er 6 nieuwe chakra’s extra te onderscheiden en ontdekken zijn. Dat leek me een interessant uitgangspunt voor een nieuwe creatieve ontdekkingstocht in het atelier, dus gingen we daar mee aan de slag, iedere maand een ander chakra. Het werd een mooie inspirerende serie lessen, waarvan ik al snel voelde dat ik dit ook online beschikbaar wilde maken.

Lente 2024 is het dan eindelijk zover. Ik heb er heel lang over gedaan om mezelf door de nieuwste informatie heen te worstelen, waarin de verschillende bronnen elkaar tegenspreken en waarin ik ook heel veel teksten heb gelezen die voor mij geen inhoud hadden, de woorden te moeilijk, de begrippen te vaag. Dat maakte het echt een opgave om iets concreets neer te zetten: iets dat begrijpbaar, voelbaar en tastbaar is voor alle deelnemers.

Heel erg leuk is dat deze worstelpartij heeft geresulteerd in een hele fijne partner in crime. Ik had hulp nodig en die kwam van Roos, mijn oud klasgenoot en kunstenares bij Mandala Monday. Volg haar vooral, ze maakt veel moois! 

Roos en ik zijn samen een online atelier gestart, Atelier Oer. De creatieve reis door de 13 chakra’s is ons eerste programma. We hebben de materie samen bestudeerd en vervolgens met onze gezamenlijke kennis van het spirituele, het energetische, het fysieke en het creatieve overgoten. En zo is dan eindelijk het 13 chakra’s programma geboren op 21 maart 2024!

 

Het complete programma duurt 28 weken, een ruim half jaar. Iedere 2 weken ontvang je een nieuwe les over een nieuw chakra. We zullen werken van beneden naar boven, dus van stuit naar kruin, van aarde naar hemel. Je betaalt in 7 termijnen van €25. Zodra je de 14 lessen hebt ontvangen, stoppen de betalingen. Je houdt wel 2 jaar toegang tot de lessen!

Iedere les bestaat uit achtergrondinformatie, uitgeschreven en in een filmpje en natuurlijk een creatieve opdracht, ook uitgeschreven en gefilmd, die je helpt te verbinden met de energie en het thema van het betreffende chakra. Daarnaast zullen we voor ieder chakra een meditatie en lichaamsgerichte oefeningen geven.

Dit programma richt zich op het vergroten en/ verdiepen van ons lichaamsbewustzijn, waarbij het fysieke/ aardse en het energetische/ kosmische lichaam beide aandacht krijgen. Waar bevindt ieder chakra zich in ons lichaam en welk levensthema raakt het? Door de chakra’s te kennen, leer je jezelf en je thema’s kennen. Het vergroten van ons bewustzijn in deze gebieden is een spirituele ontwikkelweg, die je dieper met jezelf en de kosmos zal verbinden.

Zelfbewustzijn, zelfacceptatie en zelfliefde zullen zeker een boost krijgen in dit programma dat creativiteit, energie en lichaam combineert.

Het Maanatelier
Wynserdyk 39
8734 GE Easterein

06-43043187
marion@hetmaanatelier.nl
KvK: 32165939
BTW: NL002173532B81

VERHUISBERICHT

Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
Wynserdyk 37
8734 GE Easterein

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief