Logeren bij de juf.

Atelier met tuin

Toen ik in 2010 mijn eigen praktijk startte, woonde ik in Almere en vond daar in het hartje van de stad een kleine ex-kantoorruimte met systeemplafond in een pand dat voorheen bibliotheek was en daarna omgedoopt tot creatieve broedplaats. Ruim tien jaar heb ik daar met plezier gewerkt, maar altijd geroepen dat mijn volgende atelier een tuin zou hebben. 

Eind 2021 verhuisde ik samen met Mark naar Friesland. We verruilden de drukte en volte van de Randstad voor de rust en ruimte van het pittoreske dorpje Easterein, omring door groene weilanden.

Ons huis is een oude schoolmeesterwoning met daaraan vast gebouwd het vroegere schooltje. Het is een groot gebouw met beschermd dorpsgezicht en tuin rondom en het is zo groot dat we er met gemak een atelier in bouwden en ook nog ruimte hadden voor een huiskamer/keuken plus slaapzolder bij het atelier. De tuin heeft nog wat aandacht nodig: er zijn veel tegels en die wil ik heel graag omruilen voor gras en ander groen. Dat zullen we stap voor stap gaan doen.

Maar dus, niet alleen een atelier met tuin, maar zelfs een atelier met woon- en slaapgedeelte. Wat een fantastische luxe! Ik ben zo ontzettend blij met mijn prachtige atelier.

Wat zijn dan nu alle mogelijkheden, als je het Maanatelier bezoekt? Ik zet het hieronder even allemaal op een rijtje!

Losse lesdagen

Cursisten die voor een dag komen, starten de dag vaak in de huiskamer/keuken waar ze thee of koffie pakken, hun lunch in de koelkast zetten en even uitpuffen van de reis.

De lessen zelf vinden altijd plaats in het atelier, maar wanneer we in groepjes werken, kan er ook altijd een groepje naar de huiskamer en zitten we elkaar heerlijk niet in de weg.

Aan de grote tafel kan geluncht worden. Bij mooi weer kan dat natuurlijk ook in de tuin! In de keuken vind je, naast een koelkast, ook een elektrische kookplaat om iets op te warmen en de servieskast en bestekbak zijn goed gevuld.

In de huiskamer vind je trouwens ook heel veel boeken om in te struinen, bijna allemaal met betrekking tot mijn vakgebied. In overleg mag je bijna ieder boek ook een tijdje van me lenen.

Stel nou dat je van ver komt en de nacht voor of na de lesdag zou willen blijven slapen, dan kan dat gewoon! We hebben een slaapzolder met 5 bedden, ik maak er met alle liefde eentje voor je op. Als het logistiek allemaal past, laten we jouw bed ook gewoon opgemaakt zodat je er de volgende keer weer in kan slapen. Ik ben niet dol op schoonmaken, maar vooral is het zo ook lekker duurzaam want waarom zouden we na 1 nacht slapen alles weer gaan wassen?

Ieder bed heeft een nachtkastje met lamp en een stopcontact om je telefoon op te laden. Tussen de bedden zijn lage scheidingswandjes, zodat je privé slaapt. Gordijnen aan de voorzijde zorgen voor extra privacy. Voor de frisse nachten zijn er wollen dekens en wollige warmwaterkruiken tot je beschikking.

We hebben ook, speciaal voor mijn gasten, een douche aangelegd. Daar mag je uiteraard gebruik van maken als je hier logeert. We vragen een vergoeding voor het logeren, mail me als je meer wilt weten?

Therapie plus

Soms heb je behoefte aan iets anders dan een ‘gewoon’ therapie traject. Bijvoorbeeld omdat je van ver komt en niet voor 1 sessie helemaal op en neer wil reizen. Of omdat je echt even een flinke dosis zelfzorg nodig hebt of omdat je graag diep wil duiken in een bepaald thema.

In zo’n geval kun je kiezen om een paar daagjes te komen. We doen dagelijks een sessie en de rest van de dag kun je hier zijn: bijslapen, mijmeren, wandelen, lezen, verder ‘werken’ aan je proces in het atelier.

Je bent dan de enige cliënt voor die dagen, en kunt dus ook nog doorwerken in het atelier als je dat wil. Het enige is dat mijn werkplek achterin het atelier is en ik dus soms wel aanwezig ben. Maar eerlijk gezegd is dat meestal gewoon wel gezellig en lukt het verder goed om ieder in onze eigen bubbel te verblijven.

Alle verdere relevante informatie vind je terug onder het kopje ‘losse lesdagen’, aan het begin van deze blog. Als dit concept je aanspreekt, mail me dan even voor de mogelijkheden en kosten?

Weekenden en zomerweken

Sommige trainingen heb ik helemaal vormgegeven vanuit het idee dat je kunt logeren bij deze juf! Zo heeft het Jaarprogramma Creatief Coachen een weekend editie en de 5-daagse voor professionals heeft een zomerweek variant. Deze trainingen bieden een totaal pakket, dus zijn inclusief slapen en eten.

Ik maak de bedden op en ik zorg voor een gevulde koelkast en voorraadkast. Servies en alle overige benodigdheden zijn volop aanwezig. Lees vooral even alle informatie onder het kopje ‘losse lesdagen’ in deze blog, om een goed idee te krijgen van het geheel.

Ontbijt en lunch regel je zelf (met elkaar), gebruik makend van de goed gevulde koelkast. Er is echt voor elk wat wils, alleen geen vlees of vis want we eten vegetarisch. Ook is er altijd genoeg lekkers, rauwkost en fruit op voorraad. En thee en koffie kun je natuurlijk de hele dag door maken en pakken.

Het vegetarische diner wordt bereid door Mark, hij houdt van lekker koken en vindt het leuk om dit voor de groep te doen. Je kan vooraf dieetwensen doorgeven zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het samenstellen van het menu. Maar verder eet je dus gewoon wat de pot schaft. 😊 Kortom, je wordt lekker volledig verzorgd zodat je optimaal kunt genieten van de lesdagen en het samenzijn.

Even wat Google review quotes:

“Opleiding creatief coachen in de vorm van een zomerweek gedaan met een geweldige groep. Het voelt als vakantie terwijl het intensief is.”

“Marion en Mark zijn bijzonder gastvrij!”

“En tevens ook nog een super verblijf met goede verzorging! Echt een aanrader!”

Klik hier voor informatie over het Jaarprogramma en hier voor info over de Zomerweken.

Géén horeca of toerisme. Alleen cliënten en cursisten.

Zo. Dat zet ik er graag nog even heel duidelijk bij. Je mag hier alleen verblijven als gast van het Maanatelier. Ik heb de ruimtes met veel aandacht en liefde ingericht en houd ze tussen alle bezoeken door energetisch licht en schoon, met een helder doel voor ogen: een fijne plek vol schoonheid voor mijn cursisten en cliënten om te ontspannen na hard werken.

Nog een laatste quote voor je:

Ik vond het verblijf echt zalig! De plek voelt heel huiselijk aan. Je kunt voelen dat er heel veel aandacht en liefde in zit. Alles is fijn: de wc, de douche, de woonkamer/keuken/tuin/atelier. Vooral het feit dat je je altijd ergens terug kunt trekken. Als ik dit hotel sterren kon geven zou ik vijf sterren geven. Zo geweldig vond ik het!

Het Maanatelier
Wynserdyk 39
8734 GE Easterein

06-43043187
marion@hetmaanatelier.nl
KvK: 32165939
BTW: NL002173532B81

VERHUISBERICHT

Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
Wynserdyk 37
8734 GE Easterein

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief