Kinderen

Dag leuke jongen, dag leuk meisje!! Speciaal voor jou is deze informatie:

Alle kinderen voelen zich wel eens slecht op de één of andere manier. Wat dacht je van: boos, chagrijnig, ongelukkig, verdrietig, bezorgd, angstig, verlegen, onhandig, klunzig, onveilig, eenzaam, onbegrepen, woedend, driftig, slapeloos, lusteloos, hangerig, vol, lelijk of bang? En misschien weet jij nog wel een ander rotgevoel waar je last van hebt…

Je slecht voelen komt door verschillende dingen, bijvoorbeeld: er is veel ruzie thuis, je wordt gepest, je vindt school moeilijk, je ouders gaan scheiden, je kent iemand die heel ziek is of gestorven, je hebt veel nachtmerries, je bent net verhuisd, je zit in de pubertijd, je vindt praten lastig, je kent geen leuke kinderen, niemand helpt je bij nieuwe of moeilijke dingen, je moet veel teveel, je hoofd zit te vol, je zit niet lekker in je vel…

Als je vaak last hebt van een slecht gevoel, waar dat ook door komt, dan voelt dat als een probleem. Dat is niet fijn en dus wil je zo snel mogelijk van je probleem af. Gelukkig: voor elk probleem is een oplossing! En het mooie is dat ieder mens, dus ook jij, de kracht in zichzelf heeft om zijn eigen problemen op te lossen.

In mijn atelierpraktijk kan ik je helpen om bij die kracht te komen, die in je zit. Door te tekenen, schilderen en boetseren ga je op ontdekkingstocht naar je eigen kracht. Ik bedenk speciaal voor jou creatieve opdrachten die je verder kunnen helpen: een tekenopdracht helpt je bijvoorbeeld om goed na te kunnen denken over jezelf, jouw situatie of jouw probleem; schilderopdrachten helpen je om te voelen; door te boetseren oefen je je wilskracht. Verder help ik je ook door mee te denken en te praten met je. We kunnen ook samen werken, bijvoorbeeld aan een groot of ingewikkeld werkstuk. We maken het in elk geval gezellig en je mag in het atelier lekker je gang gaan.

De werkstukken die je maakt vertellen iets over jou want jij hebt het bedacht en gekozen. Dus goed naar je werkstuk kijken, lijkt een beetje op in de spiegel kijken. Door goed te kijken, leer je heel veel over jezelf en kom je steeds een beetje dichter bij die kracht in jou, die je gaat helpen bij je probleem. Kijken naar jouw werkstuk doen we samen en is leuk en verrassend.

 

Creatief coachen past bij je als je het leuk vindt om lekker bezig te zijn en dingen te maken. Creatief talent of ervaring heb je helemaal niet nodig. Ook als je nog nooit iets hebt gemaakt of als je vindt dat je niet creatief bent, kan creatief coachen heel goed bij je passen en je helpen. Het enige dat je nodig hebt is goede zin om lekker aan de slag te gaan.

Je kunt me bellen of mailen als je me iets wilt vragen of een afspraak wilt maken. Bedenk wel dat ik ook altijd overleg zal hebben met je vader en/of moeder. Dat kan nu eenmaal niet anders als je nog geen 18 bent. Wel kunnen we hele goede afspraken maken over wat ik juist wel en wat juist niet met je ouders zal bespreken.

Ouders

Dag leuke moeder en/ of vader. Ook nog een berichtje voor jullie.

Als je je zorgen maakt over je kind en overweegt om mijn hulp in te schakelen, schroom dan niet! Bel of mail even en dan maken we een afspraak voor een kennismaking. Het liefst doe ik dat met beide ouders en het kind, want dat geeft mij de meeste informatie over jullie. Je kunt je wel voorstellen dat jouw/ jullie invloed op je kind groot is en jullie rol in het proces dat we samen aangaan is daarom ook groot. Soms maken we kennis zonder dat jouw/ jullie kind erbij is, omdat je dan nog vrijer kunt praten over jouw kijk, emoties en aandeel in de zorgen rondom je kind.

Bij heel jonge kinderen, onder de 7 jaar, zal ik eerder met jou/ jullie aan de slag gaan dan met jullie kind. En als ik wel met het kind werk, dan altijd met jouw/ jullie aanwezigheid en betrokkenheid. 

Bij oudere kinderen, zeker de tieners, ga ik wel 1 op 1 aan de slag. Beide ouders krijgen dan via de mail van iedere sessie een kort verslag zodat je goed geinformeerd blijft. Via die weg mag je ook altijd je vragen stellen. Daarnaast doen we kennismaking, evaluaties en afsluiting altijd samen. 

Ouder- of gezinssessies zijn dus altijd onderdeel van een creatief coachtraject. Telefonische adviesgesprekken zijn ook een fijne manier om onze lijnen kort te houden.

Alle tarieven zijn hier te vinden. Voel je vrij om contact op te nemen als je nog vragen hebt. Je bent van harte welkom.

 

Vragen? Stel ze hier

  Het Maanatelier
  Wynserdyk 39
  8734 GE Easterein

  06-43043187
  marion@hetmaanatelier.nl
  KvK: 32165939
  BTW: NL002173532B81

  VERHUISBERICHT

  Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

  Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
  Wynserdyk 37
  8734 GE Easterein

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief