Coaching, counseling & therapie

Ik bied in mijn atelier-praktijk individuele hulpverlening en begeleiding aan kinderen, tieners en volwassenen. Hierbij maak ik een mix van creatieve coaching, kunstzinnige counseling en tekentherapie. Iedere sessie wordt er getekend, geschilderd of geboetseerd. De keuzes die ik hierin maak zijn helemaal afgestemd op jouw hulpvraag, je wensen en je behoeften.

Kunstzinnige counseling is gericht op bewustwording en zelfontplooiing. Het helpt je om de antwoorden op je vragen in jezelf te vinden. Door vanuit een diepere laag naar je vraag of probleem te kijken, kom je tot nieuwe en verrassende inzichten, die je verder kunnen helpen.

Creatieve coaching  helpt je in het hier en nu oplossingen te vinden, uitgaande van je eigen kracht en kwaliteiten. Er is een focus op de oplossing in plaats van op het probleem. Creativiteit wordt ingezet om je te helpen in je kracht te komen. Dit kan bijvoorbeeld door te tekenen, schilderen, boetseren, collage, schrijven, (toneel)spelen of te bewegen.

Tekentherapie gaat wat dieper in op de thema’s en trauma’s die je al langer blokkeren of opspelen. Negatieve emoties, overtuigingen en gedragspatronen kunnen zich enorm vastzetten in je en jouw gezonde (spirituele) ontwikkeling afremmen. Door via tekenen en schilderen contact te maken met het onderbewuste, krijg je meer zicht op wat je zo belemmerd. Ieder werkstuk laat ook zien waar de kansen op heling liggen en biedt zo als het ware ook jouw persoonlijke medicijn. 

Voor wie?

Tijdens een sessie ga je tekenen, schilderen of boetseren:

 Tekenen helpt je denken.

Een tekening geeft je de mogelijkheid om heel gedetailleerd te werken, om je te concentreren en aandachtig te zijn. Tekenopdrachten kunnen je helpen om dingen te begrijpen en inzicht geven. Inkleuren brengt je denken juist tot rust.

Schilderen helpt je voelen. 

Door te schilderen geef je kleur aan je leven. Schilderen met rood voelt heel anders dan schilderen met groen. Schilderopdrachten helpen je om bij je emoties te komen, om te ontspannen en om (letterlijk) mee te bewegen/ te vloeien zoals de verf dat doet op het papier.

Boetseren helpt je wilskracht.

Klei vraagt erom gevormd te worden met kracht. Het spreekt je vormend vermogen aan en het zet je in je kracht. Werken met klei activeert je daadkracht en je ik-kracht. Boetseren helpt je om grip te krijgen en vorm te geven, zoals jij dat wil.

Creativiteit helpt je met jezelf verbinden.

Ieder kunstzinnig werkstuk dat je creëert, maakt een stukje van jouw  binnenwereld zichtbaar. Door hier samen naar te kijken, wordt jouw binnenwereld bespreekbaar. 

Vragen? Stel ze hier

  Het Maanatelier
  Wynserdyk 39
  8734 GE Easterein

  06-43043187
  marion@hetmaanatelier.nl
  KvK: 32165939
  BTW: NL002173532B81

  VERHUISBERICHT

  Vanaf 01-01-2022 is het nieuwe adres

  Atelierpraktijk voor Kunstzinnige Counseling
  Wynserdyk 37
  8734 GE Easterein

  Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief